maanantai 2. huhtikuuta 2018

Friendship

Ystävyys, aika laaja käsite mutta silti niin yksinkertainen. Mitä se sisältää? Niitä asioita on varmasti yhtä paljon kun on ystävyyssuhteita.
Miulle henkilökohtaisesti tärkein asia ystävyydessä on luottamus. Ei se vietetty aika, ei kilometrien määrä vaan luotto toista henkilöä kohtaan. Se että voit tukeutua siihen huonoina ja hyvinä hetkinä ja nojata kuin kallioon. Miulla on muutama ystävä, keitä en näe päivittäin mutta luotan kun kallioon. Silloin uskon, että ystävyyssuhde on kestävämmillään.

No toinen asia, miten saada tasapainoon parisuhde ja ystäväsuhteet mitkä on ollut ennen parisuhdetta jopa päivittäistä näkemistä ja juttelua? Kun yhtäkkiä toisella on se parisuhde, eikä kamalasti muusta puhuttavaa ja aika mitä on vuorokaudessa erittäin vähän pitäisi jakaa kaikille osapuolille ja myös osata ottaa aikaa itselleen. Erittäin kuultu lause on että parisuhde pilaa ystävyyssuhteet, mutta onko se lähinnä oma asenne se joka sen pilaa? Oma asenne siitä, ettei jaksa yrittää ettiä tasapainoa kaikelle uudelle ja vanhalle.

Mie oon erittäin miellyttämisenhaluinen ihminen ja haluan olla kaikille yhtä hyvä. Haluan antaa kaikille sitä arvokasta aikaa, haluan olla kaikkien kanssa paljon tekemisissä. En kuitenkaan voi olla pelkästään ystävä, vaan olen myös puoliso ja ennen kaikkea äiti. Kyllähän parisuhteessa rauhoittuu, eikä ulkona käyminen viikonloppuisin maistu samalla tavalla kuin sinkkuna, tietenkään. Nautin ajasta kotona perheen kanssa ihan kamalasti ja nautin kun Otto on onnellinen että ollaan kaikki kotona. Meillä muutenkin suht tarkat päivärutiinit joten kahvittelu ja uloslähtö ei ihan joka hetkeen edes sovi.

Olen siis yrittänyt löytää tasapainoa, ehkä voin jopa vähän olla lähellä onnistumista. Soittelen ystäväni kanssa, kuka asuu helsingissä ja mahdollisuuksia kahvitteluun ei ole edes viikottain, joten soittelu ja viestittely sekä silloin kun hän täällä on niin nähdään, vaikka edes pikaisesti. Hän tietää, että on miulle tärkeä ja välitän mitä hänelle kuuluu.
Yksi ystävä asuu vain 10-15 minuutin ajomatkan päässä ja kadun paljon sitä, että ei nähty pitkiin aikoihin noina miun sinkkuvuosina. Siihenkin asiaan oon enemmän panostanu ja nykyään pyrin käymään siellä vähintään kerran viikossa ja vietän siellä sitten pidemmän tovin. Hän ja heidän perhe on ollut miulle ihan ykköstuki aina enkä halua sitä koskaan jättää taakse. Pidän kiinni sitten vaikka kynsin ja hampain!
Yhden oton kummin kanssa ollaan lähennytty paljon ja siinä missä Otto saa kummiaikaa niin minä saan laadukasta ystäväaikaa ja kaikki nauttii.
Yksi ystäväsuhde oli jopa katkolla hetken johtuen suurimmaksi osaksi seurustelusta, koska niinkuin aiemmin sanoin niin väkisin arki ja muu muuttuu toisen alkaessa parisuhteeseen ja ennenkuin sopu syntyy kaikkien kanssa niin voi olla hetken vaikeaa. Olin aika maissa tämän asian johdosta pitkään, vaikka miten yritin niin asiat ei aina mene niin kuin toivoo.

Oon kiitollinen jokaisesta miun ystävästä, ei se määrä vaan se laatu! Haluan olla sen luottamuksen arvoinen jokaiselle ystävälle ja aion ollakkin. Se kenelle voi soittaa milloin vain, mistä tahansa asiasta. En tuomitse vaan kuuntelen. Niinhän se kuuluu ollakkin eikö?

Ps jos huomenna saisi haettua läppärin vihdoin ja viimein, niin ei tarvitsisi tällä puhelimella kirjoitella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti